tirsdag den 28. oktober 2008

Stemmer til salg

Politisk valgkamp er ikke det samme i Danmark og USA. Det er privatlivets fred eller arbejdsrettigheder heller ikke. Jeg har tidligere skrevet om, at telefonister på call-centre i USA kan blive tvunget til at føre valgkamp, og at enkelte har mistet deres arbejde, da de nægtede at chikanere folk med McCain-kampagnens seneste hadske og løgnagtige budskaber. Det er et besynderligt fænomen, det med at man kan blive tvunget til at føre valgkamp imod sin egen overbevisning, hvis man vil beholde sit job og sit livsgrundlag.

På den anden side giver det alligevel en vis tryghed at vide, at de telefonister, der ringer og chikanerer én med politiske budskaber slet ikke mener det personligt. Det republikanske parti har nemlig slet ikke folk nok, som er interesserede nok til at føre kampagne for McCain, så de har ansatte løsarbejdere, som uanset egen politisk overbevisning betales for at overbevise folk om McCains fortræffeligheder. Således kan man hverken være sikker på, at den person, der ringer til én for at sælge et politisk budskab, eller de ansatte i en valgkampagnes kontor, selv står inde for det, de sælger.

For et lille indblik i denne del af amerikansk "politik" læs om The Times besøg hos to vidt forskellige valgkontorer i Iowa. Det ene tilhører Demokraterne, det andet Republikanerne, men de ansatte i begge kontorer stemmer altså Obama.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar