torsdag den 23. oktober 2008

Telefonister fyret for ikke at ville sprede had

Et ækelt fænomen i USA (udover alle de andre ækle ting, der kommer op ved en valgkamp) er den lovlige telefon-spam. Ligesom der er robotter, der er programmeret til at forpeste dit liv ved at spamme dig med reklamer for viagra osv på internettet, hvilket er ulovligt i Europa, så er der i USA firmaer, hvis opgave er at forpeste dit privatliv i Real Life ved at ringe dig op og lalle et reklame-budskab af. Denne pestilens udføres både af mennesker og af "robotter" - dvs indtalte beskeder, som ringer tilfældige op og afspiller sit budskab - men uanset hvem der er "stemmen" bag beskeden, så kaldes disse lovlige indtrængninger i privatlivets fred for "robo-calls": Det er beskeder der aflires via telefonen til tilfældige mennesker, hvorefter der bliver lagt på.

Denne ækle teknik benyttes også af de politiske kampagner, selvom det for mig er svært at se, hvordan man kan forvente at fremstå som noget positivt efter at have forulempet og irriteret folk midt i aftensmaden. Når valgkampen falder til så lavt et niveau at den består i at skabe had og frygt, så bliver det dog endnu værre for modtageren af sådanne opkald. Tænk at blive ringet op flere gange om dagen af en robot, som fortæller dig at du skal være fuld af frygt og had, og som fortæller dig løgne om dig selv og den politiker, du eventuelt overvejer at stemme på.

Det er hvad mange amerikanere går igennem i det seneste lavpunkt i det republikanske partis mere og mere desperate valgkamp for at få John McCain valgt uanset midlerne. Telfonen ringer og i røret er der en stemme, som siger:

"Hello. I'm calling for John McCain and the RNC because you need to know that Barack Obama has worked closely with domestic terrorist Bill Ayers, whose organization bombed the U.S. Capitol, the Pentagon, a judge's home and killed Americans. And Democrats will enact an extreme leftist agenda if they take control of Washington. Barack Obama and his Democratic allies lack the judgment to lead our country. This call was paid for by McCain-Palin 2008 and the Republican National Committee."

Det var ligegodt ikke et rart budskab at få midt i aftensmaden! Barack Obama samarbejder med terrorister og Demokraterne vil indføre venstreekstremistisk (terroristisk) politik... og sandsynligvis dræbe en masse amerikanere!

Wow! Vær bange, vær rigtig rigtig bange! Det er faktisk De Røde Brigader og Al Qaida i forening, som har kuppet Demokraternes parti. Det kedelige parti, der stemte for både George Bush's krig i Irak og hans overvågningslov, og som modtager kæmpe summer i støtte fra de fleste af de mest kapitalistiske virksomheder er i virkeligheden bare frontfigur for en flok venstreekstremistiske terrorister, som vil dræbe amerikanere.

Spøg til side. Det ville være morsomt, hvis ikke der faktisk var folk, der er hoppet på den historie, som er bevidst plantet i folks bevidsthed af Det republikanske parti. Dét er uhyggeligt og ikke spor morsomt.

Morsomt er det nok heller ikke, at være den person, som skal foretage disse svinske robot-opkald. Generelt er det sikkert ikke et job, man er stolt af, når ens arbejde består i at ringe op og chikanere folk med ligegyldige reklamer, men når man pludselig får ordre på at chikanere folk med den her slags politisk manipulation, så må det virkelig være svært at sove godt om natten.

Det er nemlig ikke de hadefulde magtliderlige mennesker i McCain-kampagnen som selv foretager dette beskidte arbejde. Nej, det er udliciteret til de private call-centre, som normalt foretager de kommercielle spam-opkald. Nu skal de stakkels medarbejdere der, så - uanset egen politisk overbevisning - foretage politisk arbejde af den laveste og mest svinske karakter, og chikanere folk med løgnagtige bdudskaber, for at skabe frygt og had. Altsammen bare en del af deres arbejde, som de ikke kan sige nej til.

Det er naturligvis forbudt at tvinge folk til den slags i de fleste andre lande, hvor demokratiet og politisk frihed, har en anden status. Men i USA er alt på markedets præmisser (bortset fra hvis man er en virksomhed med statsstøtte) - også valgkamp og personlige politiske holdninger. Hvis du ikke vil føre valgkamp for en politiker, når du arbejder på et sådant call-center, så må du finde dig et andet arbejde, hvilket i denne krisetid kan betyde at du må gå fra hus og hjem.

Mindst to telefonister har dog taget konsekvensen og valgt at bibeholde deres samvittighed. Chaylee Cole i West Virginia nægtede at foretage den omtalte terrorist-opringning, og blev derfor bedt om at gå hjem. Derefter sagde hun op. Det samme gjorde Ted Zoromski i Wisconsin, som ellers havde udført mange spam-opkald med angreb på Obama, men satte grænsen for anstændighed, da han blev beordret til at udføre dette opkald.Det ville være rart, hvis man kunne håbe, at de to har en god fagforening, men det er nok usandsynligt.
PS. William Ayers, der idag er professor i Chicago, var i 1960erne medlem af en venstreorienteret gruppe, som udførte flere bombe-handlinger, i en slags "solidaritet" med fredsbevægelsen og de fattige sortes kamp for social retfærdighed. De eneste amerikanere, de slog ihjel, var dog dem selv, da en af deres bomber sprang i hænderne på dem. Det er altså dem McCain-kampagnen henviser til, når den taler om "killed Americans", men det fortæller de selvfølgelig ikke.
Obamas "forhold" til William Ayers er blevet afvist som værende ubetydeligt fra alle seriøse sider - inklusiv af John McCain selv, men han står af en eller anden grund alligevel inde for at spamme uskyldige vælgere med denne løgnekampagne, for at sprede frygt om noget, han selv har sagt er irrelevant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar