onsdag den 7. januar 2009

Dumpet i alle fag

Én ting er elendig videnskabsjournalistik, som måske vildleder mere end det formidler, fordi journalisten ikke har sat sig ordentligt ind i det videnskabelige stof eller formidler det sensationalistisk. Noget helt andet er ... tjah, hvad skal man kalde det, når noget hverken har et eneste element af journalistik eller videnskab eller formidling, og når de ikke kender betydningen af de ord, de bruger, eller ved hvad det emne, de skriver om, overhovedet går ud på?

Jeg ved ikke hvordan jeg havnede på BTs hjemmeside, men "avisen" har en tema-sektion, de kalder "Klima-kaos". Det er vist nok meningen, at den skal handle om den menneskeskabte klima-forstyrrelse, som jo er et ret populært emne at skabe forvirring omkring. I linket til tema-sektionen står der "vejret er forvirret" og i introduktionen står der, at "dyrene er forvirrede" og antydes at planterne iøvrigt også er det. Forvirringen er altså udbredt og total, og BTs "journalister" (eller hvad man nu skal kalde dem) er også overordentligt forvirrede. På siden kan man nemlig tage noget, de kalder "Den Store Klima Quiz". Udover at de her også dumper i dansk retsskrivning, er der ikke rigtig nogen af spørgsmålene i den quiz, der handler om hverken klima eller klima-forandring.

Det er nok for meget at bede BTs medarbejdere om, at tage et kursus (endsige en hel uddannelse) i journalistik eller formidling, og at bede dem om at få noget saglig information fra for eksempel Real Climate er nok at kræve alt alt for meget. Men måske kan denne lille introduktion til børn om forskellen på de to begreber 'vejr' og 'klima' måske være noget deres interaktivitetsafdeling burde kunne overskue.

1 kommentar:

  1. Den er fe'. Men jeg tror efterhånden det er med vilje. det er efterhånden blevet en god strategi ikke nödvendigvis at lyve så folk tror på det, men bare fyre så mange lögne af at det skaber tilstraekkelig forvirring.

    nå, ja. at der ikke er nogen på BT der kan skrive er ikke nogen hemmelighed. måske burde du have linket til den lille abc og alfabetet.

    SvarSlet