onsdag den 7. januar 2009

Terrorisme og krigsforbrydelser lige nu

Her er hvad vi alle ved: Gaza-striben er et af de tættest befolkede områder i Verden. Flygtninge, fordrevet gennem årtierne fra det vestlige og sydlige Palæstina, er klumpet sammen i den lille stribe land, der er kontrolleret og spærret inde af den israelske besættelsesmagt. Det ved vi alle, hvis vi har fulgt med i situationen dér. Vi ved også, at Hamas vandt et parlamentsvalg i de besatte områder i 2006, og at Israel efter at oprindeligt at have nægtet at anerkende den folkevalgte regering alligevel indgik en våbenhvile med selvsamme regering i juni 2008, selvom staten fortsatte besættelsen og forårsagede en humanitær katastrofe. Disse er ting, vi alle ved, hvis vi da har gidet at søge information. Ligeledes var det indtil for få uger siden almen viden, at Israel brød selvsamme våbenhvile den 4. december 2008, men journalister glemmer hurtigt deres egne historier, og er sjældent blege for at lyve bevidst for befolkningen eller at gentage statslig propaganda, der er åbenlyst falsk. Men selvom journalister ind imellem fortier, fordrejer og benægter deres egne tidligere historier, så har alle disse kendsgerninger dog på et eller andet tidspunkt været rapporteret.

Jeg græmmer mig dog over, at ingen danske medier mig bekendt har bragt nogen oplysninger om brugen af ulovlige masseødelæggelsesvåben. Jeg har dog ikke adgang til dem alle, men jeg har ikke lagt mærke til nogen overskrifter om det på nogle af de trykte mediers hjemmesider.

Befolkningen i Gaza bliver ikke "bare" bombet med "konventionelle" tungt attilleri, som er garanteret at ramme civile (faktisk er civile bevidste mål for bombardementerne: hospitaler, ambulancer, og skoler). Det er også kommet frem, at de ulovlige besættelsestropper benytter masseødelæggelsesvåben, kemiske våben og radioaktive våben - altsammen bund-ulovligt, terrorisme og krigsforbrydelser.

Blandt terroristernes våben er:

- "hvid fosfor" - et kemisk våben, der der sætter sig fast i huden og brænder op, ikke ulig napalm, det kemiske stof kastes ned over store områder og alle der befinder sig i området rissikerer at brænde ihjel; (se også Human Rights Watch udtalelse fra 10.januar 2008)

- Klyngebomber - et masseødelæggelsesvåben, der består af ét missil, som deler sig og bliver til hundredvis af mindre bomber, der falder ned over et bredt område og sprænger tilfældige i luften. Udover at det er et masseødelæggelsesvåben, som uundgåeligt rammer civile ved anvendelse i tæt befolkede områder, fortsætter bomberne med at gøre skade på civile i årevis, idet enkelte fusere blandt bomberne kan ligge uberørte og først sprænge i luften senere, når de for eksempel samles op af et barn.

- Radioaktive uran-berigede missiler, der forårsager kræft blandt de overlevende samt forårsger genetiske misdannelser hos nyfødte i senere generationer. Resterne af misilerne, vil også være radioaktivt affald, som forurener alt liv i årevis.

Jeg ved godt, at der er rigtig travlt lige i øjeblikket for de journalister, der dækker denne "konflikt" massakre. Men når der beviseligt bliver benyttet masseødelæggelsesvåben og ulovlige kemiske og nukleare våben mod en civilbefolkning, så SKAL det altså berettes! I har til imorgen, så vil jeg se det her i de danske medier.

Update: Jeg skrev, at "i har til imorgen", og nu, hvor det er "imorgen" dansk tid, kan jeg se, at disse historier er ved at komme i de danske medier. Det er nu nat i Alaska-tid, og jeg skal i seng, så her følger blot nogle links til, Information, og Dagbladet Arbejderen. I Informations artikel kan man også læse mere om de ækle nye våben, der bliver afprøvet på gazas befolkning, hvilket Modkraft tidligere har rapporteret. Som sagt skal jeg iseng nu, jeg kan ikke holde til mere, så her kommer blot et citat:
Den ene af to norske læger, der arbejder i Gaza i disse dage og uger, Mads Gilbert, siger til det palæstinensiske 'Press TV': "Vi har klare beviser for, at israelerne anvender en ny type højeksplosiv bombe - DIME - der indeholder tungsten-legeringer (der kan have negativ strålings-effekt, red.)."

En anden norsk læge i Gaza, Erik Fosse, har beskrevet den nye bombe i Norges Radio: "Vi (har) set skader fra en helt ny type våben, som giver en voldsom trykbølge, og som har blæst hele underkroppen væk på flere patienter."

Fosse tilføjede: "Den slags skader kræver selvfølgelig langvarige og omfattende operationer."

Og ganske vist er denne DIME-bombe så ny, at den ikke er klassificeret på nogen liste i Genève-konventionen, men den synes at have været afprøvet i Gaza - og med til vished grænsende sandsynlighed også i Libanon i sommeren 2006.


Der er også lidt om DIME-bomben hos TV2 og DR.

Nogle dage senere: Læs politikens artikel, der beskriver virkningerne af Israels eksperimentelle rædselsvåben.

3 kommentarer:

 1. berlingske tidende artiklen om hvidt fosfor er fra 9. november, og handler om USA's brug af våbenet i kampen om Fallujah i Irak. Derudover kan jeg se at dit første forsøg på at linke til information artiklen om israels brug af hvidt fosfor linker hen til førnævnte berlingske artikel.
  Men tak for updaten

  SvarSlet
 2. Ups. Tak for rettelsen Magnus. Som sagt var jeg træt.

  Artiklen i Berlingske Tidende var ganske rigtigt fra 2005 og handlede om USAs krigsforbrydelser i Irak.

  SvarSlet
 3. Tak for et glimrende indlæg. Jeg har siden den førte copy/pastet en masse relevant dokumentation på min blog fra div. nyhedskilder, ekspertvurderinger og forskellige kommentarer fra div. medier, hvis det skulle have nogen interesse.

  Hilsen Kritisk Modpol.

  SvarSlet