mandag den 23. februar 2009

DF som antiracistisk parti?

Dette må være årtusindets største ko-vending i dansk politik: Dansk Folkeparti vender sig nu imod alt, hvad det tidligere har stået for, og vil være et antiracistisk parti!

Det er overalt i medierne idag, at Dokumentations- og Rådgivningscenter om Racediskrimination (DRC) har modtaget »20 indrapporteringer om antisemitiske hændelser« alene i løbet af januar 2009, hvilket er en drastisk stigning - fra under 20 om året til 20 på blot en måned. DRCs hjemmeside er desværre nærmest ubrugelig og har ikke været opdateret i årevis, og de offentliggør tilsyneladende ikke længere deres rapporter. Det er ærgerligt, for medierne fortæller ikke hvad denne snes af tilfælde drejer sig om, og heller ikke om centret eventuelt selv har begået den antisemitiske fejl at gøre "jøder" og "israel" til identiske begreber - det ville ikke være første gang i europæiske sammenhænge, at kritik af israels besættelsespolitik bliver inkluderet i definitioner af og rapporter om "antisemitisme". Tallet er også så lavt (ikke at det gør det mindre alvorligt, det er bare svært at lave statistik med så lave tal), at det vil være let at manipulere med det, hvilket desværre er sket mindst én gang i løbet af 2008, hvor en historie i medierne viste sig at være fabrikeret med et politisk formål. Derfor ville det have været rart at se hvad de konkrete hændelser gik ud på. DRC laver så vidt jeg ved et udemærket arbejde og det er bare ærgerligt at de ikke offentliggør deres rapporter. Ethvert udtryk for racisme er dog alvorligt, og at der har været en stigning er der vist ingen tvivl om. At den er forbundet med den israelske hærs massakrer i Gaza i løbet af november 2008 og frem, er der ingen tvivl om, ligesom bør ikke være tvivl om, at ingen jøder i Danmark skal bøde for, hvad den israelske regering foretager sig. Staten Israel repræsenterer ikke alle jøder, uanset hvad den israelske regering, zionistiske organisationer eller andre racister prøver at bilde folk ind - ligesom den iranske stat for eksempel ikke repræsenterer alle persere eller shia-muslimer i verden.

Hvorom alting er, så har der været en stigning i indrapporterede tilfælde af chikane mod jøder i Danmark i løbet af den foregående måned. Det skal naturligvis tages alvorligt.
Det, der overrasker mig, er, at Dansk Folkeparti nu melder sig på banen som "antiracistisk" parti. DRC udgiver jævnligt rapporter om diskrimination og racistisk chikane i Danmark (ledende medlemmer af Dansk Folkeparti har selv begået adskillige af de hændelser, DRC rapporterer om), men stort set ingen partier har nogensinde taget dem alvorligt. Og da slet ikke Dansk Folkeparti, hvis leder Pia Kjærsgaard tværtimod ved adskillige lejligheder har benyttet Folketingets talerstol til at mistænkeliggøre netop denne organisation. Dansk Folkeparti har konsekvent ment, at ingen af DRCs rapporter kan bruges til noget som helst, og har agiteret for nedlæggelse af centret, der ifølge Pia Kjærsgaard ikke blot er "overflødigt" men også "i lang tid ikke har plejet andet end egne ideologiske kæpheste og så brugt ”menneskerettighederne” som dække for deres multikulturelle ideologi".

Ja, det mente Pia Kjærsgaard altså engang (Dansk Folkepartis hjemmeside er også elendig: der er ikke datoer på de enkelte artikler), og det lykkedes da også for Dansk Folkeparti at få stoppet den statslige støtte til dette "overflødige" center, der går ind for "menneskerettigheder" og den slags. Det er næppe at tage munden for fuld at hævde, at Dansk Folkeparti indtil nu har betragtet DRC som en af partiets fjender. Men det er slut nu. Fra og med idag mener Dansk Folkeparti ikke længere, at DRC og deres rapporter er utroværdige, ideologiske eller overflødige. Den nyligt udgivne rapport har nemlig DFs varmeste opbakning, og for første gang nogensinde tror partiet nu på, at der findes racisme og blæser sågar til kamp mod fænomenet med en såkaldt "handlingsplan".

Men ikke nok med at Dansk Folkeparti nu er blevet perlevenner med DRC. Det er også nyt, at partiet nu er imod racistisk hetz. Ikke alene har partiet jo selv brillieret i netop denne kunst - de har også været konsekvente fortalere for at fjerne de juridiske forhindringer, der i princippet forbyder de mest ekstreme racistiske propaganda-ytringer. DF har således ganggang foreslået, at den såkaldte "racismeparagraf" afskaffes, så der rigtig kunne komme gang i de antisemitiske ytringer. Jeg ved ikke om partiet har skiftet politik på dette område, men det er ihvertfald nyt, at partiet mener, at politikerne bør sætte grænser for racistiske ytringer. Indtil idag har de tværtimod ment, at de eksisterende grænser skulle afskaffes.

Men det radikale kursskifte hos DF går langt videre. Ser man på de foreløbige udmeldinger om deres såkaldte "handlingsplan", så bryder den slet og ret med stort set resten af indholdet i Dansk Folkepartis hidtidige politik! Det er partiets uddannelsesordfører, der har klækket planen og som altså står for bruddet med sit partis hidtidige ideologi, idet han foreslår, at "undervisning og oplysning om jødernes historie og kultur i folkeskolen bliver optrappet". Altså - jeg kan jo ikke andet end at klappe i mine små hænder, for dels er det et glimrende forslag, og dels betyder det jo, at Dansk Folkeparti nu må have smidt alle sine andre mærkesager og tåbelige lovforslag ud. Dette forslag er jo netop et udtryk for den "multikulturelle ideologi", som Pia Kjærsgaard tidligere anklagede DRC for at agitere for. Faktisk er det ikke længe siden, at Dansk Folkeparti selv ville have netop multikulturel undervisning forbudt. Ifølge partiets hidtidige ideologi findes der kun én "rigtig" kultur, ét folk og én religion i Danmark, og de har været imod anerkendelsen af andre kulturelle grupper og religioner - altså deriblandt også de jødiske samfund.

Men det er slut! Fra nu af går Dansk Folkeparti ind for undervisning i det danske samfunds multikulturelle historie og for anerkendelsen af forskellige kulturer og religioners lige eksistensret i Danmark. Det indebærer altså et fuldstændigt opgør med hele partiets hidtidige værdi-program: Ud med nationalismen - ind med oplysning og mangfoldighed!

Efter denne varme ros til Ny-Dansk Folkeparti må jeg så rette kritikken mod populisterne i SF, hvis leder, Villy Søvndal, benytter lejligheden til lige at klemme sig ind i en artikel med en "det mener vi iøvrigt også". Han får lov til at slutte artiklen om Dansk Folkepartis kursskifte af med at ville "se nærmere på problemet" og at "det er oplagt mod enhver type af nedvurderinger af mennesker på grund af deres race, køn eller religion". Ja gu er det oplagt at tage den slags alvorligt, men det er altså noget sent, at SF lige pludselig skulle mene det, for det er ikke længe siden, at hans folketings- og parti-kollega Astrid Krag gav udtryk for netop nedvurdering af mennesker på grund af deres religion. Hendes påstand om, at der er folk med visse religioner, der ikke "er plads til i Danmark" er netop et udtryk for nøjagtig den nationalisme som Ny-Dansk Folkeparti stod for tidligere, og har samme form som den klassiske anti-semitisme.

Nåmen: tillykke til Dansk Folkeparti, der nu endelig har erkendt at racisme skal tages alvorligt, og at Danmark er et multikulturelt samfund. Jeg glæder mig til at se den kommende udvikling på det område.

Måske vil Dansk Folkepartis nyudnævnte næstformand i Danmarks Radios bestyrelse benytte lejligheden til at kritisere stationens antisemitiske dækning af denne sag. I TV-Avisens rapport om stigningen i antisemitisk chikane gav de nemlig udtryk for klassisk 1800-tals-antisemitisme i form af idéen om, at jødernes egentlige "hjem" ikke er i Danmark. Det er den slags idioti, der gør Dansk Folkepartis forslag om at undervise i Europas multikulturelle historie så vigtig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar