torsdag den 26. februar 2009

Muzakken går fallit

Det er ikke kun skidt det der med den økonomiske krise. Det er selvfølgelig trist med de millioner af arbejdere, der er blevet og vil blive arbejdsløse, men istedet for at redde de elendige virksomheder, direktører og "produkter", kunne man jo se om ikke man kunne bruge de mange trillioner på at skabe nye jobs og ny produktion, så man ikke står i samme situation igen næste år. Man behøver altså ikke at holde røven oppe på alle dele af kasino spekulations bank-industrien for at "redde" økonomien. Tværtimod - når man nu smidder billioner efter de, der leger med andre folks penge, så har man da garanteret sig at problemet vil fortsætte. Derudover er der andre industrier, der vitterligt selv er skyld i deres økonomiske nedtur. Den amerikanske bilindustri for eksempel - den er altså årtier bagud rent teknologisk i forhold til resten af verden hvad angår sikkerhed, miljøhensyn og benzin-forbrug. Det er ikke den økonomiske krises skyld, at Detroit nu er ved at gå nedenom og hjem - problemet er, at USA bygger på en "omvendt socialisme", hvor de rigeste i årtier er blevet understøttet af regeringen ved subsider til bl.a. olie-, bil- og fly-industrien, som således ikke har behøvet at forny sig. Det vil være en katastrofe for millioner af amerikanske arbejdere, når "the big 3" (de tre store amerikanske bil-producenter) i Detroit går konkurs, men løsningen kan da umuligt være at fortsætte og intensivere årtiers idiotiske politik. Det er ikke alene økonomisk men også miljø-mæssigt uansvarligt at redde en industri, der ikke er tidssvarende. Fagforeningen United Steel Workers har således fat i den lange ende ved at agitere for, at dele af de mange "redningspakker" og "stimuleringspakker" bør gå til en omlægning af produktionen og samfundet: der skal skabes flere "grønne jobs" og fagforeningerne bør netop være interesserede i at fremme en moderne miljøvenlig industri, der kan skabe nye jobs til deres medlemmer, som vil blive fyret i den nærmeste fremtid.

"Lad falde hvad ej kan stå" er ikke et udtryk der passer til alle lejligheder. Men når det, der ikke kan stå af sig selv, desuden er noget skidt som spænder ben for alle andre, så er det udtryk nok passende. Spekulanter på Wall-street, bankdirektører der pumper sine aktier op, statsligt understøttet forureningsindustri... hvorfor i alverden skal alt dette "reddes"?

Det gælder især for endnu en parasit, der forpester miljøet og ikke gør noget som helst godt for økonomien eller samfundet, og netop har indgivet konkurs-erklæring. Som alle de andre er den også kommet til den amerikanske regerings gavebod for at blive "reddet". Det drejer sig om selskabet "Muzak", som - ja, du kan nok regne det ud selv - producerer de irritations- og kvalme-frembringende lyde, der bliver spillet i elevatorer, restauranter og især telefon-vente-tid ("du er nu nummer 46 i køen... pling pling plang pling"). Her må det amerikanske folk altså sætte grænsen! Der er ingen grund til at redde muzak-firmaet. Verden vil være et bedre sted uden dem! Arbejderne i den virksomhed må for pokker da kunne få noget omskoling - eller blive ansat i en af CIAs tortur-lejre, ligesom andre moralsk afdankede tidligere musikere.

Grrr..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar