onsdag den 18. marts 2009

De tusind nåles død

Det var alt andet end en "nålestiksoperation" - det var spredt og massiv ødelæggelse.

Tre måneder efter pogromet i Gaza-striben, hvor den mest moderne og avancerede krigsteknologi blev afprøvet på en indespærret og sammenstuvet befolkning, kan der tilføjes endnu et i rækken af rædselsvåben. Vi har allerede hørt om krigsforbrydelserne begået med DIME-bomber - et nyt våben, der eksploderer med højt tryk i en sky af mikroskobiske tungmetaller, som flænser kroppe - hvid fosfor - et pulver, der brænder ved kontakt med ofrets hud og ikke kan slukkes - samt naturligvis de mindre udsædvanlige klyngebomber, der er et masseødelæggelsesvåben, som dræber i årevis når udetonerede dele findes af børn og voksne, og de uran-berigede missiler, der efterlader radioaktiv og kræftfremkaldende forurening. Alle disse er udviklet af den amerikanske krigsindustri og doneret til staten Israel, som kan teste dem i sit lukkede laboriatorium, Gaza. Ingen af dem er lovlige at bruge i tætbefolkede civile områder. Det er dog ikke før idag, at jeg har stiftet bekendtskab med dart-bomben.

Forestil dig, at du er i en tæt befolket by, mens bomberne regner ned og smadrer huse og liv. Du løber for at søge tilflugt i en skole eller anden bygning. En granat lander små hundrede meter væk fra dig, men istedet for et stort brag følger blot en mindre eksplosion, hvorefter du og alle omkring dig pludselig gennembores af tusindvis af små sylespidse pile - én er gået igennem din hånd, en anden igennem dit øje og ind i hjernen, adskillige har boret sig ind i din krop og du har indre blødninger og enkelte af dine organer er punkterede. Hvis du ikke har fået direkte dødbringende skader på organer eller i hjernen, så er sandsynligheden for, at du bløder ihjel af de mange små men dybe sår, stor. Hvis du når at komme til et hospital i tide, så kan lægerne måske forhindre at du dør, men det er for farligt for dem at forsøge at fjerne de pile, der har boret sig dybt ind i din krop, så du må leve med konstant smerte fra metalpilene, som truer med langsomt at bore sig tættere på din rygrad og paralysere dig for livet.

Dette våben, der altså er en granat, som udspyder en byge af små dart-pile, hedder en "flechette-bombe". Det er måske ikke nyt for folk, der spiller shoot-em-up computer-spil, men det er altså første gang, jeg har hørt om dette våben. Undskyldningen for overhovedet at producere dette rædselsinstrument er, at det kan bruges i jungle-krig, hvor det er svært at skyde en enkelt person med et mere præcist våben. Forudsætningen for at bruge det legalt er altså, at det foregår i øde områder, hvor der ikke er nogen civile. Det samme gælder for den hvide fosfor, som Israel også benyttede mod civile i den tæt befolkede Gaza-stribe, hvormed de bliver til ulovlige masseødelæggelsesvåben og krigsforbrydelser. Det er i øvrigt slet ikke nyt - både disse og "DIME-bomben" har været afprøvet af den israelske hær på både befolkningen i Gaza og Libanon i årevis.

- EI: Ensuring maximum casualties in Gaza

- Amnesty International: Israeli army used flechettes against Gaza civilians

- Amnesty International: Fuelling conflict: Foreign arms supplies to Israel/Gaza

- B'Tselem: Flechette Shells: An illegal weapon

- Human Rights Watch: Israel should stop using flechettes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar