onsdag den 4. marts 2009

DSU: Mobiltelefon-brugere har blod på hænderne

Mobil-brugere har blod på hænderne. Så­dan lyder den markante udmelding fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) ovenpå den tilspidsede konflikt mellem oprørsgrupper, regeringstropper og fremmede hær-enheder i DR-Congo. Ifølge de unge socialdemokrater må mobilbrugeren indstille snakken og tage del i løsningen på konflikten ved at stoppe med at købe mobiltelefoner og andre elektroniske bekvemmeligheder.

"Det er åbenlyst, at den vanvittige borgerkrig bunder i kontrollen med udvinding af mineralet coltan, som sælges på det globale marked og bruges i blandt andet mobiltelefoner og bærbare computere. Der­for mener jeg også, at folk, der køber elektronisk legetøj, skal tænke sig om," sig­er DSU's formand, Peter Hummelgaard.

"Ved at købe mobiltelefoner er de med til at finansiere og forstærke borgerkrigen. Selvom gerningsmændene har skylden og skal holdes ansvarlige, er mobilkunderne også en del af problemet. Man kan faktisk sige, at de har blod på hænderne," siger han.


.... Nej, det sagde han egentlig ikke i den absurde og fuldstændigt idiotiske pressemeddelelse, Danmarks hverken-sociale-eller-demokratiske Ungdom fik bragt i landets medier idag. Men det ville have været langt mere intelligent og sympatisk, hvis de havde sat fokus på deres og vor alles indirekte "medansvar" for en grusomt blodig borgerkrig, der direkte berører post-kolonialistisk europæisk afrika-politik, kapitalisme og vestligt forbrugssamfund, istedet for det vås, de faktisk skrev.

Glædeligt hykleri, Peter Hummelgaard. Må du blive kvalt i de joints, jeg ved i ryger i DSU.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar