tirsdag den 21. april 2009

Danske fantasi-forestillinger

Endnu et eksempel på Politikens fantasier om "global enighed" og "fælles værdier". Idag har de minsandten unavngiven også en artikel uden afsender, der postulerer, at Danmarks udenrigsminister, Per Stig Møller, valgte "at trodse traditionelle allierede som USA, Israel, Tyskland og Holland, der alle valgte at boykotte konferencen, inden den var kommet i gang." Man skal godt nok være en meget ung "journalist" eller bare ikke kompetent og interesseret i sit job, hvis man ikke kan enten huske tilbage til 2001 eller i det mindste lige tjekke op på kendsgerningerne før man skriver sådan noget vås.

For hvordan kan USA og Israel være Danmarks "traditionelle allierede" i forbindelse med FN's racisme-konferencer, når de i modsætning til Danmark aldrig har deltaget i dem? USA og Israel valgte helt efter traditionen at blive væk, mens Danmark i overensstemmelse med sine traditioner valgte at deltage. Per Stig Møller har altså ikke brudt med nogen "fælles værdier" eller "traditionelle alliancer", for de har aldrig været der - det er noget helt nyt at det skulle være sådan, og det er et produkt af en fantasi, der omskriver historien til at passe ind i en myte. Det er ikke nogen "trods" eller noget "brud" med andet end et imaginært fællesskab, som hele Politikens redaktion åbenbart har forestillet sig. Tilsyneladende er der ikke én eneste ansat på Politikens hus, som er gammel nok til at være gået ud af Folkeskolen.

NB. Jeg beklager hetzen mod Politiken i dette indlæg. Den nævnte artikel er nemlig kolporteret fra Ritzau og altså ikke skrevet af en Politiken-journalist. Det er tilsyneladende den samlede danske journalist-stand, der ikke kan finde ud af at skelne mellem dansk politisk selvopfattelse og internationale interesser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar