lørdag den 18. april 2009

Mammons tempel?

Jeg tager det tilbage. Danske journalister kan jo godt gengive virkeligheden og ikke blot citere meninger. Blot ikke når det drejer sig om politik. Men når det kommer til religion og overtro, så skal du sandelig høre journalister skrive som om, det var objektive kendsgerninger de beskrev - helt uden at citere andre eller opgive nogen kilder:
"Danmarks Nationalbank, som beskytter den danske økonomi, bliver fredet som den yngste bygning i landet," skriver Politikens religiøse arkitekturredaktør

Danmark har åbenbart en gigantisk bygning, som er en slags guddom - ikke et tempel for en guddom, bygningen selv er guddommen! - som beskytter den danske økonomi. Det anede jeg ikke. Jeg troede at "den danske økonomi" var et begreb, der dækker over en masse forhold, som består af mange forskellige transaktioner, gæld og handel, valuta-reserver og den slags, samt at den var forbundet til og påvirket af ØMU'en og de internationale markeds- og spekulationsforhold. Men nej. Mens resten af verden synker i økonomisk krise, så står Den Danske Økonomi sikkert, for den er nemlig beskyttet af et magisk bygningsværk, som nu skal fredes. Og det forstår man jo godt - altså at den skal fredes - når nu det er den bygning, som beskytter Økonomien, her midt i krisen. Bygningen blev oprettet i 1970 og har beskyttet Økonomien lige siden (mine forældres arbejdsløshed og migration i 70'erne samt de såkaldte "fattigfirsere" må altså være det pure opspind - selvfølgelig har der ikke været noget galt med Økonomien, når Bygningen jo har beskyttet den).

Politikere og økonomer forgår, men bygninger består. Nationalbankens Bygning bevare os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar