torsdag den 23. april 2009

Sammenhænge

Jeg vil lige binde to tidligere indlæg sammen: historien om AIDS-epidemien i USA's hovedstad, og historien om den bizarre "kamp mod sex", der føres af den amerikanske højrefløj. De to ting hænger nemlig i allerhøjeste grad sammen.

De magtfulde stjerne-psykoser på fornuftens yderste overdrev i USA har i flere stater og distrikter - herunder især staten Texas og distriktet Columbia (som er det officielle navn på USA's hovedstad) - afskaffet basal biologi- sundheds- og seksual-oplysning i skolerne, og erstattet det med obligatorisk og dødsensfarlig vildledning. Istedet for saglig oplysning får de mindreårige ofre for den konservative amerikanske taleban nu at vide, at kondomer og anden form for prævention ikke har nogen som helst effekt - tværtimod vil deres eksistens fungere som en opfordring til at dyrke sex - og at "sikker sex" ikke findes. Dette har stået på i omkring 10 år og foregår med økonomisk støtte fra den amerikanske regering - en støtte, der går til de fundamentalistiske lovreligiøse organisationer, som står for denne "undervisning", og som altså sætter den amerikanske folkesundhed i fare.

Som nævnt har især Texas og Washington D.C. været laboratorier for denne dødsensfarlige politik. Politikerne i Texas, har af en eller anden grund selv valgt det, men som forklaret i mit indlæg om AIDS-epidemien i Washington, så har indbyggerne i distriketet med landets hovedstad ikke megen politisk indflydelse over deres egne forhold - de regeres af en kongres, de ikke selv har stemmeret til, og over 90% af hovedstadens indbyggere ønsker faktisk, at deres børn modtager en saglig og omfattende sexual-oplysning, der fortæller om andet og mere end blot "afholdenhed", istedet for at blive misbrugt i et religiøst og vanvittigt eksperiment.

Og misbrug, det er det. Der er intet, der tyder på, at den seksuelle aktivitet er gået i stå blandt de unge, der har modtaget den vildledende "seksual-oplysning" og skræmmekampagner. Men budskabet om, at prævention ikke virker og at kønssygdomme ikke kan forhindres, og den generelle forvirring og fordummelse omkring sex, som "abstinence-only"-kampagnerne står for, har slået sig fast. De unge i D.C. er altså lige så seksuelt aktive som før de fundamentalistiske tossers indtog i skolerne, men nu er de aktive uden viden og uden beskyttelse.

Resultatet: På blot fire år - fra 2003, hvor skolerne i D.C. blev gjort til laboratorium for "abstinence-only"-vildledning, til 2007 - steg antallet af unge mellem 15 og 24, der var smittet med syfilis, med 233%, og antallet af klamydia-smittede blev forøget med 94%. Og som tidligere nævnt er HIV/AIDS-raten i hovedstaden nu af epidemiske proportioner. Den amerikanske højrefløjs "kamp mod sex" er ikke blot et spørgsmål om kontrol og magt - den er decideret sundhedsskadelig og dødbringende.Bonus-spørgsmål: Er det mon dette, danske politikere og "journalister" og andre meningdannere hentyder til, når de taler om det "kulturelle fællesskab" og de "fælles værdier" mellem Danmark og USA? Eller er det det, at biologi- og sundhedslære-bøger censureres væk fra skolebibliotekerne og skolernes internet i flere amerikanske stater?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar