tirsdag den 19. maj 2009

Jagten på den absolutte sandhed

Dette må få enhver logik-, matematik- og tegneserie-nørd til at trippe i spænding. I september udkommer Logicomix - et værk på over 300 farvestrålende sider om Bertrand Russels liv, hans søgen efter matematikkens logiske fundament og naturligvis den eksistentielle og psykologiske usikkerhed, der også prægede Russel og hans kampfællers kamp for at finde et grundlag for sikker viden. Historien om nogle af matematikkens og logikkens største forskere nogensinde fortælles gennem historien om Bertrand Russels liv, og i tegneserien møder vi også kendte matematiker-filosoffer som Frege, Gödel, Moore, Wittgenstein m.fl. Værket forklarer de problemer, disse tænkere kæmpede med og mod, men først og fremmest skulle det også være en god historie, der kan læses af hvem som helst.

Fra forfatternes hjemmeside:
Covering a span of sixty years, the graphic novel Logicomix was inspired by the epic story of the quest for the Foundations of Mathematics. This was a heroic intellectual adventure most of whose protagonists paid the price of knowledge with extreme personal suffering and even insanity.
Men det er altså først til september.

PS. Til de af mine læsere, der ikke kender Bertrand Russel og ikke er logik- og matematik-nørder; her er en artikel af Bertrand Russel om nogle "forslag til veje til frihed: socialism, anarchism and syndicalism".

1 kommentar:

  1. Det ligner lidt "Bertrand Russell i rollen som Corto Maltese hvis denne havde været mere Tintin-agtig"! Meget interessant!

    SvarSlet