lørdag den 23. maj 2009

Terrorismen i Vendsyssel ignoreres

Nu er det hele 5 dage siden, at den landsdækkende lokal-avis Politiken bragte denne historie:
Ukendte gerningsmænd kastede fliser mod biler
Bilisters liv var i fare, da der i går blev kastet fliser fra en vejbro i Nordjylland.

Ukendte gerningsmænd kastede i aftes 10 gange 10 cm store fliser mod biler fra en bro i Hjallerup i Vendsyssel, oplyser politiet. Fliserne blev kastet fra Vestergadebroen, som fører over Aalborgvej. Mindst én bil fik forruden ødelagt, men ingen mennesker er kommet til skade, fortæller vagtchefen hos Nordjyllands Politi.

Spændt og skuffet har jeg dagligt tjekket både Politiken og andre landsdækkende lokalaviser, for at se, hvordan de ville følge op på denne historie, men ikke én eneste opfølgende artikel er det blevet til i Politiken i de seneste 5 dage. Ved en anden lejlighed for nylig, hvor en bil blev skadet af ukendte hærværkspersoner, bragte samme avis ellers hele 50 artikler om episoden indenfor blot 4 dage! Men denne begivenhed - der altså ikke skete i København og dermed ikke er i provins-avisens og lokal-politikernes interesse - har stadig kun fået denne ene lille notits.


Den eneste der bliver "interviewet" i notitsen er den vagthavende ved Nordjyllands Politi - og "interview" er så meget sagt: han giver en enkelt oplysning, og så er det dét. Da noget lignende skete i København for et par uger siden, mistede landsdækkende lokal-ministre som Brian Mikkelsen jo forstanden og sammenlignede det med terrorisme og massemord, mens det fik den allerede vanvittige politiske skribent og partiordfører Søren Pind til at skifte politisk ideologi og pludselig gå ind for at staten skal sikre borgerne økonomisk, hvilket han ellers har tilbragt det meste af sin karriere med at være imod. Selv den danske statskirke var ude med teologiske fordømmelser, da præsten Condoleezza Rice Sørine Gotfredsen sammenlignede "attentatsmændene" med Fanden selv - og også med muslimer, der vel iøvrigt for Sørine, der jo forsager denne Verden og ikke betragter den som den virkelige, kan være det samme.

I det hele taget var der et kapløb for politikere og meningsmagere om at komme til pressen og have en holdning til begivenheden og dens antagede bagmænd. Og når politikerne ikke selv var hurtige nok, så fandt "journalisterne" da bare på nogle udtalelser fra dem, som da Berlingske Tidendes "journalist", Morten Henriksen, lagde ord i munden på Villy Søvndal og gjorde sin egen udtalelse til et "citat" fra parti-formanden og ovenikøbet placerede dette stykke manipulation i artiklens overskrift.

Begivenhederne i Nordjylland har ikke fået én eneste repræsentant for hverken Gud, Staten eller Markedet til at miste forstanden og råbe op om hverken "terrorisme", "fascisme", "Helvede" eller "arvesynd". Det på trods af, at der her var tale om gerninger, der faktisk kunne slå folk ihjel - og at gerningsmændene umuligt kunne være uvidende om, at det, de foretog sig, var livsfarligt for andre mennesker.

Sørine Gotfredsen, antød i sin teologiske fatwa klumme om hærværket i København, at gerningspersonerne, nok vil begå mord når de får chancen. Hun anerkender, at det ikke skete lige den nat, men mener, at vide noget om personernes mentalitet, der gør hende istand til at sige, at de københavnske dødspatruljer ihvertfald er lige rundt om hjørnet. Dette baserer hun på, at nogle personer har holdt en fest og vandaliseret nogle butiksruder, facader og biler - det ene fører jo uundgåeligt til det andet.

Men hvorfor har hun så ikke skrevet nogen kronik om gerningsmændene i Nordjylland, som jo faktisk var tæt på at blive mordere? Der var ikke tale om hærværk mod døde genstande. De bragte bevidst andre menneskers liv i fare ved at kaste sten ned fra en bro mod kørende biler med mennesker i dem. Hvor er præstens fordømmelse af disse nordjyske "satanister"?

Hvis vi skal følge Brian Mikkelsens sindsyge (u)logik, så er der her netop tale om "terror", da det jo ikke alene er vold mod civile og skaber frygt, men også et angreb på samfundets infrastruktur. Forstyrrelse af trafikken er faktisk defineret som "terrorisme" i den danske terror-lov (men det siger nu mere om lovens kvalitet end om hvad der er terror). Men den tidligere kanon-minister har ikke sagt et ord om denne "terror-aktion" i Nordjylland.

Hvad sker der for de danske magthavere og professionelle meningsdannere? Er "vold og terror" pludselig ligemeget, når de sker i udkanten af Danmark?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar