fredag den 19. juni 2009

Everything's connected

Den efter min mening kedelige komiker David Letterman kom til at lave en dårlig vittighed, som fornærmede tilhængere af en anden dårlig vittighed: den tidligere vicepræsidentkandidat Sarah Palin. Vittighedens baggrund er, at hendes ene teenage-datter jo er med barn på trods af, at hendes mor har tvunget hende til at turnere land og rige rundt for at fortælle alle andre, at de endelig ikke må have sex (heller ikke med prævention), da det er noget værre noget. Hun er altså en offentlig person, som det er tilladt at gøre grin med. Og det gjorde David Letterman så i en joke, hvor "historien" var, at hun blev gravid ved en eller anden lejlighed. Det passede ikke - det var bare en dårlig vittighed (som jeg ikke umiddelbart kan se hverken det sjove eller det grove i) - men problemet er, at det slet ikke var dén datter (den 18-årige), der var med Palin til den begivenhed. Det var istedet Palins 14-årige datter. Og hvad så?


Tjah... Så ikke så meget, skulle man tro. Men David Letterman sendte en usædvanligt ærlig undskyldning til Palin-familien. Ikke noget af det sædvanlige "det var ikke sådan ment - det var dig, der misforstod", eller "jeg er ked af, hvis du blev fornærmet (ikke at jeg fornærmede dig)" eller "har du ingen humor?", som diverse republikanere ellers er kommet med efter racistiske og sexistiske angreb af langt værre kaliber. Næh, Letterman indrømmede, at hans joke var dårlig smag, og at han alene bærer ansvaret, og at det ikke burde være sket. Så burde dén sag vel være ude. Den var allerede langt ude af proportioner.

Alt det er underordnet. For hvorfor spilde en god chance for at samle alle tosser til en god gang selvretfærdig harme? Pyt med at det konkrete emne er skideligegyldigt og iøvrig allerede er overstået. Emnet er jo netop ligegyldigt - det handler slet ikke om emnet, for alt hænger sammen for de amerikanske "konservative" landsbytosser. Alt er forbundet - fra borgerrettigheder, abort, økonomisk depression, homoseksuelle, "socialisme", indvandring og sædernes forfald generelt. Dette er ikke folk, der normalt holder sig tilbage for at fnise eller samtykke med de værste vulgære - og politiske - udtalelser, der senere bortforklares som "vittigheder", hvis de udføres af deres "moralske vogtere". Men når en person, der faktisk blot er en (dårlig) komiker, laver en plat vittighed, der rammer ét af disse emner, så mobiliseres hele tosse-paraden. Har man fornærmet Sarah Palin, så har man fornærmet symbolet på alt, hvad tosserne står for, og samtidig dermed også automatisk gjort sig skyldig i alle de andre ting, der hænger sammen i konspirationstossernes mentale univers.

Denne lille video fra en anti-letterman protest giver en lille indblik i det besynderlige men ikke usædvanlige tosse-univers på den amerikanske højrefløj. Bemærk hvor mange emner, der hænger sammen:De er skøre de (konservative) amerikanere!

2 kommentarer:

  1. "I only watch Fox News channel" - så tror pokker de er så forskruede i hovederne. :/

    SvarSlet
  2. Man skulle næsten tro at det Youtube link var en joke, at de kan stå og skrige alt det møg og samtidigt være i det røde felt over en dårlig joke er ikke noget jeg kan forstå.

    SvarSlet