onsdag den 24. juni 2009

Selvpromovering over lig

Ah... der er ikke noget så tragisk, at det ikke er lækkert for andre. Hvor må det være herligt for folk uden nogen form for selvrespekt (storhedsvanvid og selvfedme er næppe det samme som selvrespekt), at se et regime myrde løs på sin egen befolkning, så man selv kan stille sig op og udstille sin egen fantastiske godhed. Tænk sig, at det virkelig er comme il faut at begå ligskænderi og populistis nekrofili allerede mens drabene finder sted. At man ikke engang finder det nødvendigt at holde bare lidt god smag og vente lidt før man kaster rundt med ligene og vader over dem som trappetrin på ens egen stinkende karriere.

Villy Søvndal er muligvis "usmagelig" idet han kræver, at danske sunni-muslimer skal udtale sig om hvorvidt det iranske "valg" var legitimt eller ej (noget ikke engang Villy Søvndal i al hans pragt og vælde egentlig aner en klap om). Men Lars Aslan Rasmussen (S) fra københavns borgerrepræsentation tager godt nok prisen som Danmarks største populistiske ligknepper idag - en lille og ubetydelig politiker, der ikke holder sig for god til at kaste rundt med andres blod og indvolde og sit eget lort i håb om at det ramme andre - helt uden at bekymre sig om, at den der bliver mest beskidt, det er ham selv.

Idag har han åbenbart henvendt sig til pressen for at fortælle, at han vil fratage en gruppe danskere deres religionsfrihed og sabottere kommunens byplanlægning, hvis ikke disse danskere udtaler sig om noget der foregår i et helt tredie land og begås af folk, de ikke har meget til fælles med. At ligskænderen Lars Aslan Rasmussen dermed udstiller at han ikke har fattet et klap af hvad det demokrati, han egentlig skulle repræsentere, går ud på, er han fuldkomment blank overfor.

At han også udstiller sin egen grænseløse uvidenhed om den situation, han udnytter til sin egen lille karriere, går vel også hans næse forbi: Manden er tydeligvis så snotdum og fuld af sig selv, at han ikke kunne drømme om at sætte sig ind i, at det iranske regime er shia-muslimsk og de fleste danske muslimer er sunnier, og at det dermed svarer til at kræve, at den danske folkekirke skal afkræves en fordømmelse af katolsk pædofili i USA, hvis den fortsat skal eksistere. Det giver ingen mening - det er vidt forskellige religioner, men det ved Lars Aslan vel ikke... hvilket betyder, at han ikke ved noget som helst om hverken Iran eller om muslimer.

Men selv hvis det var samme religion, hvad i alverden har de ting så med hinanden at gøre? Skal den danske folkekirke nedlægges, hvis ikke den har en officiel holdning til protestantiske terrorister i USA og Nordirland? Skal jøder i Danmark straffes og have deres ret til deltagelse i de almindelige demokratiske processer indstillet hvis ikke de blander sig aktivt i Israelsk politik og fordømmer den israelske stats nedkæmpelse af demonstranter? Skal Socialdemokraterne i Danmark fratages partistøtten og mødelokaler, hvis ikke de kommer med en officiel fordømmelse af både de socialdemokratiske korruptionsskandaler i Grønland og det tyske socialdemokratis voldelige nedkæmpelse af protester i 1919?

Lars Aslan har ikke fattet en klap af hvad 'demokrati' og 'retsstat' er for nogle begreber. I hans usømmelige omgang med lig udstiller han ikke alene sin egen ulækre karrieresyge og sin ufattelige uvidenhed, men også, at den, der i denne sag, ikke har respekt for demokratiet, det er ham selv. Måske skulle han på et "afradikaliseringskursus"?


Vestlig selvfedme
Den samme form for ligskænderi og selvglorificering forekommer i stort set hele dækningen af protesterne i Iran med tåbelige påstande som at det, iranerne demonstrerer for "i virkeligheden" naturligvis er at få et "vestligt demokrati" helt ligesom vores eget lillebitte mønstersamfund, der jo er "verdens bedste". Der er da ingen der kunne få den tanke, at iranerne har deres egne - og ganske gode - grunde til at protestere uden at det betyder at de dermed vil "være ligesom os".

Venstrefløjen i "vesten" gør iøvrigt typisk samme fejl, når nogen hævder helt uden selvstændig analyse af protesterne i Iran, at de over én kam skulle være udtryk for en særlig klasse-orienteret og socialistisk protest. Eller - endnu værre og endnu mere idiotisk - de mere forstokkede og ubegavede "venstrefløjsere" (der burde udstødes fra begrebet "venstrefløj") fordømmer sågar protesterne - ikke fordi de ved noget om deres progressivitet eller mangel på samme, men fordi den store fæle USA-imperialisme jo er imod det iranske regime, og derfor skal de dinosaurer, der forlængst burde være uddøde, jo nødvendigvis være for det.

Altsammen er det fuldstændigt blottet for analyse af situationen og protesterne ud fra dens og deres egne præmisser. Jeg aner i øvrigt intet om, hvorvidt "valg-resultatet" var fusket og hvor mange stemmer Ahmedinejad reelt fik - og det er der heller ingen andre i "Vesten" der gør. Men jeg ved, at der aldrig var reelt demokrati i Iran, og at der ikke var noget reelt valg, og at det er et brutalt diktatur uden megen frihed. Så uanset hvem der havde vundet, så ville der være gode grunde til at protestere mod regimet, og uanset hvor mange hyklere i "Vesten", der tror de kan bruge protesterne til sine egne ideologiske hjemlige karrierer, så ændrer det ikke på situationen i Iran, hvor massevis af folk af alle mulige politiske holdninger og samfundslag har kæmpet for frihed - ikke blot i disse dage men siden jeg blev født. Sikken dog en tiltro til parlamentarisme, hvis medier og politiske nassere først støtter det iranske folk nu, hvor der er mistanke om, at et "valg", som alle jo vidste ikke ville eller kunne bringe megen forandring, måske var fusket. Helt ærligt! Om der så bliver omvalg, så vil jeg støtte stadigt flere protester indtil regimet - valgt eller ej - er væltet.

Nogle af de bedste kommentarer til de "vestlige" "analyser" og "mediedækning", jeg har læst indtil videre, er skrevet af Jewbonics i Venezuela, Gabriel fra Jews Sans Frontieres i England, og Lenin's Tomb i England. (dette skyldes naturligvis blot at de er blandt de blogs, jeg ind imellem læser, men de er altså bedre end det meste, medierne har at byde på)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar