tirsdag den 8. september 2009

Lov og orden - hvad er det?

Hvad er regeringens forhold til "lov og orden", grundlov og "demokrati" og den slags? Få svaret i 2 citater og 1 politisk udspil fra 3 regeringsbærende partier:

Venstre: Rend mig i konventionerne - og loven
"Jeg synes sådan set, at oppositionen bør skamme sig lidt. Hver gang man løber tør for almindelige argumenter, så hiver man en konvention eller et lovbrud op."
- Karsten Lauritzen, udlændingeordfører for Venstre

DF: Luk nu røven med den grundlov og de rettigheder
"Jeg gider simpelthen ikke høre om den personlige frihed og Grundlov og jeg ved ikke hvad."
- Pia Kjærsgaard, formand for Dansk Folkeparti

De Konservative: Skråt op til demokratiet
Naser Khader, udlændingepolitisk ordfører for De Konservative, vil gøre det muligt at gøre danske borgere rettighedsløse ved at annullere deres statsborgerskab - og vil altså afskaffe statens forpligtelse overfor sine egne borgeres retssikkerhed og dermed demokratiets grundlag.


Det er altså ikke fordi respekten for hverken landets love, de konventioner det har skrevet under på, grundloven eller sågar fundamentet for demokratiet og landets egne borgeres sikkerhed og rettigheder er noget, der ligger de tre regeringspartier særligt meget på sinde. Tværtimod, synes disse eksempler snarere at antyde.

Men skulle nogen komme til at antyde, at det kan være på sin plads at bryde en af regeringens love i de særlige tilfælde, hvor det kan redde et andet menneskes liv, står verden pludselig ikke længere. Nej, så raser den selvsamme minister og formand for det parti, der foreslog at afskaffe demokratiet og landets forfatning. Og chefredaktøren på en regeringstro avis skriver et harmdirrende indlæg om, at intet er hævet over Loven, selvom hun ikke mente, at nogen af de tre regeringsbærende partiers eksempler på dyb foragt for (grund)loven (og demokratiet) var værd at skrive et eneste ord om.

Sådan er der vel så meget.


PS. Overskriften er et citat fra den hedengangne rap-gruppe Vote for Truckers' nummer 'Lov og orden', hvor omkvædet er:
"Lov og orden, hvad er det?
Orden og lov, de gør hvad de vil"

... og det er jo meget passende.

Desværre kan jeg ikke finde nummeret på nettet (og mit album er i Danmark), så der bliver ikke noget musikalsk indslag i dette indlæg. Albummet kan købes hos Modkraft, og hvis du gør det eller har det i forvejen, så tag dog lige at læg det op på internettet og kontakt mig. Det er måske ulovligt, men som regeringspartiet siger, så skal man jo skamme sig, hvis man bruger lovbrud som et argument.

Opdatering:
Så lykkedes det sørme - nu med musik!

1 kommentar:

  1. Vanvittige kommentarer du der har citeret .. utroligt, hvad der kan komme ud af munden på politikere til tider...

    Og hvad sker der lige for Khader... slette vores statsborgerskab.... Hvis vi så bliver statsløse, kan vi så søge asyl her i landet?? :-P

    SvarSlet