søndag den 13. september 2009

Religiøs terror i Danmark - den politisk korrekte årsagsforklaring

Så kom det - det de alle har talt om så længe. Det alle har ventet på. En bølge af religiøst funderede mordtrusler mod politikere i Danmark. Denne terror-kampagne mod politiske repræsentanter er naturligvis foranlediget af bygningen af en muslimsk moské i København. Moskéen er ikke engang bygget endnu, men så snart planerne var offentligtgjorte begyndte dødstruslerne at "vælte ind over ledende politikere på Københavns Rådhus".

Det er sikkert og vidst - eksistensen af muslimer i Danmark bringer terror, ekstremisme og angreb på demokratiet med sig. Det er godt nok anti-muslimer, der udfører denne religiøst funderede terror. Men hey - det ville jo ikke ske, hvis muslimerne bare ville lade være med at eksistere.

Ud fra samme alternative forståelse af "årsag og effekt" medfører eksistensen af jøder folkemord, for Hitler ville jo ikke have dræbt alle de jøder, hvis de ikke var der, vel? Og når der jævnligt fulgte lynchinger og brandattentater, når sorte amerikanere flyttede ind i ellers hvide kvarterer for nogle årtier tilbage i USA, så kan man jo også konstatere et og andet angående årsag og virkning i den forbindelse. Homoseksualitet fører også vold med sig, for hvis der ikke var homoseksuelle, så ville de homofobiske voldsmænd jo ikke have nogen bøsser at slå på. Og når eksistensen af muslimer og andre religiøse og etniske mindretal medfører, at politikerne afskaffer demokratiske principper og ekstremister udfører terror og mordtrusler - altsammen for at undertrykke disse minoriteter - så er det da klart, at ansvaret ikke skal placeres hos dem, der udfører disse handlinger. Nej da. Det ville ikke være i tråd med tidens politiske korrekthed, for de ville jo ikke gøre disse ting, hvis ikke det var for dem, de gør dem imod.

Ansvaret for en handling skal naturligvis ikke placeres hos den effektive årsag - den, der udfører handlingen - hvis det istedet kan placeres hos "formålsårsagen" - den, handlingen er rettet mod. Det ville jo "støde vor retsfølelse", hvis vi selv skulle være ansvarlige for vore egne handlinger. Og nogle enkeltes følelser er altså vigtigere end demokrati, retssikkerhed og fornuft og andre abstrakte ting.

3 kommentarer:

 1. Endnu en episode: En dansk institution, hvis valg af madordning ikke passer ind i visse personers religiøst-nationalistiske krav, modtager nu trusler og chikane:

  "Børnehavelederen er blevet truet, efter hun var med til at tage leverpostej og frikadeller af menuen, skriver pædagogernes fagblad Børn og Unge," skriver Ritzau.

  http://www.information.dk/telegram/221765

  SvarSlet
 2. Hvor sandt.

  Denne "på hovedet" form for argumentation høres oftere og oftere. NÆSTEN ligeså tit som man hører, at vores tiders bødler er vores tids sande forfulgte.

  Tak for de kloge ord, og tilgiv, at jeg først nu kommenterer på dette, lidt ældre blogindlæg, men jeg har først netop fundet dig - efter at du fandt mig.

  Jeg kommer til at klikke mig forbi her ret ofte, fornemmer jeg. Her er mange kloge ord at læse. Her føles rart.

  SvarSlet
 3. Velkommen til Peer.
  Jeg har ofte frekventeret din blog - jeg måtte dog lige finde den igen efter du flyttede.

  SvarSlet