torsdag den 7. oktober 2010

Mere makværk indenfor "radikaliseringsforskning"

For ét år siden skrev jeg et indlæg om København Kommunes såkaldte "anti-radikaliseringspakke", som blandt andet indebar at pædagoger, lærere og socialarbejdere skulle overvåge unge københavnere og rapportere dem til statens hemmelige politi, hvis de viste tegn på at være utilfredse med eller frustrerede over den herskende orden.

Den pakke er en del af en global udvikling og stater og kommuner rundt om i verden har afsat penge til lignende formål. I foråret skrev jeg for eksempel om den engelske regerings RICU-projekt, der havde financeret en filosofi-professors "forskning" i såkaldte "ekstremist-blogs" på internettet. Hans rapport var fuldstændig ubrugelig, men som jeg skrev dengang er såkaldt "radikaliseringsforskning" et emne som politikerne hælder penge i uden rigtig at vide hvad de vil have, og derfor er det naturligvis et paradis for plattenslagere og pseudo-akademiske svindlere.

Således også i København, hvor en plattenslager, der kalder sig "sociolog", har fået penge af kommunen til at "forske" i højreekstreme bevægelser i København. Det vil sige, forske har han ikke gjort, for det meste af indholdet i rapporten "Højreradikale bevægelser i København - En rapport om radikalisering og racisme" er fri fantasi uden nogen sammenhæng med virkeligheden. Den er fuld af påstande, som ikke bare er opdigtede men fuldkomment urealistiske - han har altså ikke engang forsøgt at få skrive noget der kunne virke seriøst.