onsdag den 27. april 2011

En KU-vending?

I generationer har De Konservative i Danmark haft som mærkesag, at "Fristaden Christiania" skulle lukkes, nedlægges, ryddes og det der er værre (og altså været modstandere af "bevarelse", som jo egentlig er hvad konservatisme står for). Det har især været en mærkesag for Konservativ Ungdom, som har skrevet sange om at tæske hippier ihjel og lavet adskillige kampagner om at hele området skulle destrueres - med vold og (stats)magt om nødvendigt.

Igår besluttede beboerne og butikkerne i Christiania så pludselig selv at lukke Fristaden og sætte alle aktiviteter i bero. Så skulle man vel tro at de konservative - unge og gamle - var glade... men nej.

Idag er den (relativt unge) konservative politiker, Jakob Næsager, gudhjælpemig citeret i alle landets medier for at kræve, at Christiania skal åbnes! Han har henvendt sig til de københavnske myndigheder og kræver at politiet skal sættes ind for at genåbne Fristaden - med vold og (stats)magt om nødvendigt! 


Berlingeren:
Politiken:


Tilføjelse: Jeg er ikke den eneste, som har lagt mærke til det finurlige i denne KU-vending. En talsmand for Christiania udtaler til Berlingske:
Vi synes, at det er enormt dejligt, at de Konservative har foretaget en kovending, og nu vil holde Christiania åbent. De er de Konservative, som i størst grad har talt for at lukke fristaden, og derfor er det da rart at høre, at de nu vil åbne den igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar