mandag den 30. januar 2012

Søren Espersen & Benedikte Kjær: Antisemitter?

Dagens store "afsløring" (dvs ligegyldige medie-sludder) er at hele syv medlemmer af den danske regering ikke er kristne medlemmer af den danske statskirke. Jeg ved ærligt talt ikke hvorfor det overhovedet er noget at skrive om, for det er vel naturligt nok at en regerings demografiske sammensætning nogenlunde afspejler den i befolkningen. Men det mener medierne og vrøvlehovederne i Folketinget, som gerne selv vil være kaliffer i stedet for kaliffen, og så er det jo noget at skrive om...

Det vil sige: Jeg vil hellere skrive om vrøvlehovedernes reaktion. Ifølge Søren Espersen (DF) & Benedikte Kiær (K) er det åbenbart, at det er helt forfærdeligt, at man kan blive politiker i Danmark selvom man ikke er medlem af en bestemt kristen sekt. Det kan ikke tolkes som andet end at de to politiker, at de ikke går ind for demokrati - helt basalt, så simpelt - for hvis politisk indflydelse skal betinges af medlemsksab af en religiøs institution, så taler vi altså ikke om demokrati i nogen moderne "vestlig" forstand. Det burde være så åbenlyst at det er helt grotesk, at det er nødvendigt at skrive det.

Benedikte Kjær siger godt nok, at "det er op til en selv, om man vil være medlem af Folkekirken eller ej," men hun synes også, "at det er ærgerligt", at der er ministre, som ikke er betalende medlemmer af hendes religiøse forening, og at "det er vigtigt", at en regering "bakker op om" en bestemt religiøs institution.

Samtidig begiver hun sig ud i klassisk hadsk konspirationsteori, i det hun skyder regeringen skumle motiver i skoen, og gør nogle ministres religiøse forhold til årsagsforklaring på regeringens politik. Det at regeringen går ind for at homoseksuelle skal have rettigheder kan ifølge Benedikte Kjær forklares med dens tvivlsomme loyalitet overfor statskirken.

Dette er klassisk konspirationsteori, der i mange generationer også har været brugt mod jøder og andre ikke-kristne: man sætter tvivl ved deres loyalitet og moral på baggrund af deres religiøse tilførsforhold, og gør dem samtidig ansvarlig for hvad man selv betragter som samfundsmæssige problemer, for at holde dem ude fra politisk indflydelse.

Søren Espersen gør det samme. Han kalder det "betænkeligt", og får i sædvanlig konspirationsteoretisk virkelighedsbenægtelse gjort 7 ministre, der ikke er medlemmer af folkekirken, til at "vi har en regering, der er fyldt med folk, som ikke er medlem" - det er jo vanvid på linie med teaparty-tossernes konspirationsteorier om at Obama-regeringen er fuld af radikale socialister. Også han begiver sig ud i konspirationsteoretiske spekulationer om at de syv ministere må betyde, at hele regeringen loyalitet kan drages i tvivl og at de aktivt planlægger at ødelægge hans egen religiøse institution.

Vi befinder os her på det laveste Fox News-niveau, med deres imaginære "War on Christmas" og konstante idioti om at kristendommen og den heteroseksuelle kernefamilie er under angreb af en ondsindet regering, hvis loyalitet ikke tilhører den hjemlige nation og dominerende religion.

Benedikte Kjær og Søren Espersens udsagn er klassisk antisemitisme. Det er også mere end det, for det er naturligvis alle, der ikke er betalende medlemmer af den dominerende religion, som de ønsker at holde ude af politik - det vil sige både muslimer, katolikker, ateister, og alle mulige andre, som jo egentlig i et demokrati burde have nøjagtigt samme politiske rettigheder og mulighed for indflydelse, som folkekirkekristne.

Men lad os nøjes med at fokusere på det antisemitiske element i denne omgang: Der har været flere jøder, som har været aktive i dansk politik - også i nyere tid (og der har sågar været en jødisk minister engang). Mener Benedikte Kjær og Søren Espersen, at det ville være "ærgerligt" og "betænkeligt", hvis de var blevet tilbudt en ministerpost? Ville i også drage deres loyalitet i tvivl og antage, at deres jødiskhed var årsag til de politiske holdninger, i er uenige i, og spekulere i at de planlagde ødelæggelsen af de institutioner i holder af?

Hvis partierne Konservative og Dansk Folkeparti virkelig mener, at det er "betænkeligt" og "ærgerligt" at man kan blive minister i Danmark selvom man ikke er medlem af Folkekirken, så er de jo antisemitiske partier, for så mener de jo at jøder skal holdes udenfor politisk indflydelse og nægtes politiske rettigheder.

Det er også mere end antisemitisme. Men antisemitisme, det er det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar