torsdag den 10. maj 2012

Politisk ekstremisme?

Tre ting:

1) Der er kommet endnu en såkaldt "ekstremisme-rapport" (pdf) fra endnu en såkaldt "forsker", som skulle tjene nogle lette penge på at skrive noget makværk om et emne han ikke har brugt mere end en eftermiddag på at sætte sig ind i.

Jeg har læst rapporten og må konkludere, at han ikke har gjort noget der kan betegnes som "forskning". Måske vender jeg tilbage til det senere, men i øjeblikket har jeg ikke tid og kan ikke sige andet end: hold da op hvor er den dog noget makværk fuldt af både faktuelle og begrebsmæssige fejl, og hvor er det dog dumt at en akademiker vil sætte sit navn på sådan noget uvidenskabeligt og useriøst vås.

2) Den konservative politiker, Rasmus Jarlov, har skrevet et bittert læserbrev, hvor han hævder, at Enhedslisten er et "ekstremistisk" parti. Ja faktisk er de det eneste "ekstremistiske" parti ifølge Jarlov, og de er også "rabiate" og "stalinister" og alt muligt andet.


Nu kan man ikke forvente at en politiker har samme tilgang til saglighed som en "forsker" burde have, men Rasmus Jarlov har altså heller ikke gjort sit hjemmearbejde. Han skriver for eksempel om Enhedslisten:
Deres bagland udgøres af resterne af de kommunistiske partier, hvis medlemmer tæller folk, der er erklærede tilhængere af Stalin, som i koldt blod myrdede 40 millioner mennesker. Det er det parti, som i dag har 12 medlemmer af det danske folketing og udgør regeringens flertal.
Enhedslistens "bagland" udgøres ikke af resterne af "de kommunistiske partier", som engang for længe siden var tilhængere af Stalin. Der er ganske vidst nogle DKPere i partiet, men de fleste hardcore kommunister er altså ikke i Enhedslisten - de befinder sig sjovt nok partier med navne som Kommunistisk Parti, KPiD og APK, og er altså ikke Enhedslistens "bagland". Enhedslisten blev dannet med en afstandtagen fra netop Stalins forbrydelser og Østblokkens diktaturer, og har ovenikøbet skrevet en sådan afstandtagen ind i sit partiprogram med ordene:
Det viser ikke mindst erfaringerne fra de påståede socialistiske samfund, hvor et lille, privilegeret mindretal udøvede et diktatur på bekostning af befolkningsflertallet. De uhyrlige forbrydelser mod menneskeheden, der her er begået, illustrerer hvad der sker, når magt korrumperer hos en lille elite og når socialistiske elementer i den økonomiske og sociale politik ikke underbygges af en styrket politisk bevidsthed og gennemførte demokratiske rettigheder.
Jarlov skriver at der er noget galt med den danske befolknings "historiebevidsthed" - måske burde han sætte sig lidt mere ind i sin samtidshistorie? Han befinder sig tydeligvis stadig et sted i 1950erne.

3a) Apropos støtte til tidligere massemorderiske diktatorer og manglende historiebevidsthed: Det burde måske ikke overraske mig, men jeg blev nu en smule forbløffet da jeg for et par dage siden ved et tilfælde opdagede, at Konservativ Ungdom - den organisation, Rasmus Jarlov tidligere har været aktiv i - for nylig arrangerede et foredrag med historikeren David Gress om den spanske borgerkrig, hvor de bl.a. argumenterede for, at Francos fascistiske militærkup og diktatur var nødvendigt.

Øh... wow! Her er tale om en brutal diktator, som angreb demokratiet og "i koldt blod" myrdede adskillige tusinder (som blev efterladt i anonyme massegrave, hvorfor der ikke er noget præcist tal) mennesker. Det mener Konservativ Ungdom i Århus altså var et nødvendigt "indgreb"? Det er en apologetisk retorik, som ikke bare minder om men er identisk med den man hørte fra kommunistiske Stalin-apologeter for nogle årtier siden - og jeg tvivler altså stærkt på at Enhedslistens "bagland" holder den slags arrangementer idag.

3b) Nu jeg er ved århusianske, borgerlige ungdomsorganisationers bizarre ekstremisme-hyldende foredragsarrangementer som udviser manglende historiebevidsthed, så faldt jeg også over (jeg husker ikke hvordan eller hvorfor) dette arrangement, hvor Venstres Ungdom i Århus i 2010 diskuterede gammeldags racelære og -hygiejne med Helmuth Nyborg.

VUs beskrivelse af arrangementet er sågar positivt stemt overfor racehygiejne - i deres ord "negativ eugenik" - og de diskuterede tilsyneladende seriøst muligheden for at staten med økonomiske midler bør regulere fødselsraten således at der ikke bliver født så mange "uintelligente" børn. Og eftersom intelligens ifølge skribenten hænger sammen med "race", så behøver man altså ikke at være en hvid VUer for at lægge to og to sammen og indse de uhyggelige konsekvenser af de unge, borgerlige århusianeres groteske historieløshed.

Ekstremisme? Kun på venstrefløjen?

1 kommentar:

  1. Nej nej nej, det er jo sindsygt det med de konservative studenter. David Gress har altid været langt ude, men at unge konservative nu går lidt med på den, det overrasker mig sgu :-(

    Det minder mig i øvrigt om en "sjov" artikel fra 1932 jeg engang faldt over. "Studenterforeningen" var dengang dybest set det samme som "konservative studenter":
    http://polyb.wordpress.com/2010/11/11/sjov-i-studenterforeningen/

    SvarSlet