fredag den 30. marts 2012

Ritzau og DR-Østjylland savner spænding

Kan du huske dengang, da Søren Astrup dækkede uroligheder for Politikens netavis og savnede spænding, så han opdigtede historier om at alle mulige udenlandske regeringer advarede mod at besøge det ifølge Søren Astrup meget farlige København?

Nu er det Ritzau - og dermed samtlige danske dagblade - der forsøger at piske en stemning op af ingenting (præcisering: det er åbenbart DR-Østjylland der først skrev historien, Ritzau har så kopieret den og sendt den til alle landets medier som så selv har kopieret den fra Ritzau...).

I landets aviser kan man idag læse Ritzau-telegrammet om, at "USA advarer sine borgere mod omstridt Aarhus-demonstration". Det er sådan set rigtigt nok - bortset fra at det er lidt overdrevet.

torsdag den 15. marts 2012

Hvor svært kan det være at tage afstand fra tortur?

Lad os - for et kort øjeblik - lade som om vi tager Tom Behnkes fantasi alvorligt. Lad os gå med på legen og overveje konsekvenserne af at basere lovgivningen på en paranoid politikers urealistiske fantasier og kontraproduktive løsningsforslag. Lad os rent hypotetisk sige: Okay, hvis der er en tidsindstillet bombe i magasin, og politiet har fanget manden med koden, så skal de måske have lov til at torturere vedkommende for at få oplysninger ud af ham. Eller med Tom Behnkes egne ord: »I bliver nødt til at gøre det nødvendige i situationen«. Hvad er de praktiske konsekvenser, hvis vi tager Tom Behnkes fantasier alvorligt?

Det er en del af et blogindlæg, jeg skrev igår på Modkraft, og jeg synes du skal læse det der.

Her vil jeg dog lige bringe en opdatering på udviklingen. 1 time efter at jeg offentliggjorde indlægget, hvor jeg bl.a. skrev "hvor ville jeg dog ønske, at der var en journalist, som ville stille ham nogle spørgsmål for at finde ud af hvad han helt konkret har tænkt sig," var der faktisk en journalist, som stillede et af mine spørgsmål til Tom Behnke.

mandag den 5. marts 2012

Til dem hr Præsident...

I visse kredse hersker der vild forargelse - og forvirring - omkring det, at formanden for Rådet for den Europæiske Union (ikke at forveksle med Europarådet) er blevet genvalgt. Herman Van Rompuy var den første som fik posten i 2009, og hans stilling er altså netop blevet forlænget. Det, folk tilsyneladende er vildt forargede over, er at han ikke er "demokratisk" valgt via en afstemning blandt alle borgerne i EU-landene.

Jeg vil vove de to påstande: 1) at forargelsen skyldes en sproglig misforståelse og en uheldig uvidenhed om bestemte politiske begreber, og 2) at de fleste af de, der er forargede, egentlig slet ikke ønsker sig at stillingen var "folkevalgt".