mandag den 30. april 2012

Pinligt dumt, Ritzau

Hvor det forrige Ritzau-telegram var fantastisk, så er dette til gengæld pinligt ubegavet: 
Sudan indfører nødret ved grænse
Sudan har erklæret grænseområdet mod Sydsudan i undtagelsestilstand efter en række væbnede sammenstød i området i de seneste måneder. Tre delstater er omfattet af nødretten, hedder det i en resolution fra præsident Omar al-Bashir.
Nødret eller undtagelsestilstand? Det er ikke det samme!

Dagens Ritzau-telegram

Det her telegram fra Ritzau er simpelthen en politisk og filosofisk guldgrube!

Alene første linie har så meget potentiale, og er så fantastisk, at jeg bare vil lade den stå for sig selv:
Minister kan ikke udelukke, at Leth-forhold til ung sort kvinde er lykke. Kvinder har fri vilje, siger ekspert
Jamen... wow!

Det sagde han bare ikke?

Jo, det gjorde han åbenbart. Søren Espersen har selv skrevet det indlæg, hvor han hævder, at arabere ikke bør have demokratiske rettigheder fordi deres etnicitet gør, at de automatisk vil vælge sharia. Derfor skal "Vesten" støtte diktatur i Mellemøsten:
Hvis arabere får lov at stemme frit, vælger de til enhver tid sharia. Sådan er det nu engang! Noget helt andet er, hvad der er i Danmarks og Vestens interesse: Er det i vores interesse at Mellemøstens største magt er på vej til at blive islamistisk?
Jeps. Du læste rigtigt! Alle arabere er åbenbart ude af stand til at håndtere demokrati, og derfor skal Danmark aktivt hjælpe diktaturerne med at knuse demokratiske tendenser. Det skal man blandt andet gøre ved at sælge overvågningsudstyr til regimerne. Det er jo deres egen skyld, at de lever under diktatur, og det skal de blive ved med, hvis det står til Søren Espersen:
"Jeg har ingen ideologi om, at vi skal fremme demokrati i andre lande. Jeg mener faktisk, at ethvert folk har de tyranner, som det fortjener. Hvis eksempelvis saudi araberne vil regeres af en middelalderlig konge, så må de selv om det," siger han til Computerworld

Derfor ser han det heller ikke som et problem, når vestlige virksomheder sælger teknologi, som bruges til at censurere internettet og overvåge befolkningen i diktaturstater, der bryder menneskerettighederne.
Hvem er det lige der har anti-demokratiske værdier her?

Det sagde hun bare ikke?

Jo, det gjorde hun åbenbart. Det lader til at være Birthe Rønn Hornbechs helt egne ord - hun har selv skrevet en mail til Berlingeren, hvor hun taler om religionskrig og omtaler muslimer som "fjender", der skal behandles derefter.

Jeg vil i den offentlige debat argumentere imod, at kristne kirker overlades til religionsudøvelse, hvor religionen er direkte fjende af kristendommen, hvad for eksempel islam er. Selvom det ikke nødvendigvis gælder danske muslimer, så er islam fjende af kristendommen, skriver Birthe Rønn Hornbech i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.
Hvem er det lige der er den aggressive og voldsfikserede religiøse galning her?

onsdag den 18. april 2012

Parlamentarisk dans: Et skridt frem, et skridt tilbage, hop på stedet og fald ned

Først to billeder fra det seneste nummer af SFs magasin F! (april 2012, pdf):

Fra artiklen "Årets reformer" (side 15)


mandag den 16. april 2012

Når frygt bliver til kærlighed

Ekstrabladet kan idag fortælle læserne noget, der sikkert kommer som en overraskelse for mange: Nemlig at de elsker Mærsk Mc-Kinney Møller. Ja, elsker! Kærlighed er ikke ligefrem det, jeg kommer til at tænke på, når jeg overvejer mit forhold til Danmarks mest magtfulde mand, men ifølge EB, så elskede vi ham alle sammen!

Den påstand styrker avisen ved at sætte det magiske ord "ekspert:" foran i overskriften, og så er der jo ligesom ikke så meget at diskutere. Hvis en "ekspert" siger at jeg har et kærlighedsforhold, så må jeg jo have det (også selvom min umiddelbare følelse for manden minder mere om foragt).


torsdag den 12. april 2012

Hvordan er Pind blevet lektor i forfatningsret?

Igår viste Søren Pind (V) sig fra sin mest rablende uyggelige og megalomaniske side, da han erklærede, at han som Folketingsmedlem har ret til - sammen med de andre medlemmer af Folketinget - at erklære og føre krig mod (og altså dræbe) hvem som helst af en hvilken som helst grund. Her er udtalelsen i al dens vanvid:
"Grundlovsmæssigt fra Folketingets side har vi ret til at udstede en krigserklæring - om det så er fordi, vi ikke kan lide farven på folks sokker i andre lande."

Altså: Søren Pind mener, at Folketinget har ret til at føre krig mod hvem som helst uden at have nogen begrundelser andet end at de ikke bryder sig om dem. Lad os lige igen slå fast, hvad "føre krig mod" betyder: at slå ihjel. Søren Pind mener altså, at ingen har ret til at forhindre ham og hans kolleger i at slå folk ihjel, og endvidere at ingen har ret til at kræve begrundelser eller undersøge deres motiver for at slå folk ihjel.