torsdag den 30. august 2012

Om maskulin usikkerhed og bureaukrati

Kære sognepræst, Poul Joachim Stender - og alle andre, der lider af kastrationsangst og neurotisk usikkerhed ved samme anledning.

Hvis din "mandighed" afhænger af et enkelt tal, som staten har givet dig (et tal, der for Poul Joachim Stenders vedkommende ikke engang eksisterede da han blev født), så må jeg med beklagelse meddele dig, at du med en vis sandsynlighed allerede ér kastreret. Hvis din selvsikkerhed afhænger, af at staten bekræfter din "mandighed", så er den ikke særligt meget værd. Du bekræfter blot at den netop ér en social (politisk) konstruktion, hvis du tror den forsvinder ved en ændring i det politisk-bureaukratiske registreringsapparat.

Mon ikke du overlever på trods af dine - ærligt talt forholdsvis bagatel-agtige - neurotiske problemer? Andre, med noget mere alvorlige identitetsproblemer, behøver vel ikke at lide på grund af din personlige usikkerhed? Kan du ikke bare være dig selv og lade andre være sig selv?

Jeg anbefaler jer alle at tale med en psykolog om jeres "maskuline usikkerhed".
Det var alt.

Nu tager jeg til queerfestival.

lørdag den 18. august 2012

Venstre vil afskaffe engelsk-undervisning i folkeskolen

... og tysk og fransk og alle de andre fremmedsprog, der undervises i i landets folkeskoler og gymnasier og andre offentlige uddannelsesinstitutioner.

I hvert fald ifølge Inger Støjberg, som udtaler:
I Danmark taler vi dansk. Man har ret til at lære alle de sprog, man vil, men det skal foregå i fritiden. Det er ikke en offentlig opgave.
Det er jo så godt nok en direkte løgn, når hun siger, at det ikke er en offentlig opgave i dag, for det er det faktisk. Adskillige regeringer og folketingssamlinger har vedtaget gang på gang, at det faktisk er en offentlig opgave at sørge for at børn lærer forskellige sprog ud over dansk. Det hun mener må derfor være, at hun ikke ønsker, at det skal være en offentlig opgave, og at hendes parti, Venstre, altså vil arbejde på at ændre loven, sådan så det ikke længere vil være muligt at blive undervist i ikke-danske sprog i en offentlig institution.

Det er dog stadig en ret grotesk holdning... hun kunne jo lige så godt erklære, at uvidenhed er partiets ideologi og at de helst ikke ser, at andre lærer noget.

... men måske taler Inger Støjberg slet ikke på partiets vejne, når hun siger, at Venstre arbejder for at fremme uvidenhed? Lad os lige vente og se om hun får en reprimande fra partiet i morgen (jeg holder ikke vejret i spænding).

mandag den 13. august 2012

Børnearbejdere i Statens tjeneste

Læg lige mærke til den sætning, jeg har fremhævet i følgende citat fra en artikel i Berlingeren (der har den fra Fyens Stiftsidende):
I 2008 blev det gjort obligatorisk for seksårige at begynde i børnehaveklasse. Det koster samfundet mange penge at udskyde børnenes debut på arbejdsmarkedet og holde dem i børnehave et år til, lød en af begrundelserne. Dog har det siden været muligt at udskyde skolegangen ved at søge dispensation.
 Det var godt nok en sætning der gav mig en WTF?-oplevelse. Jeg læste den igen og igen, men den blev ved med at sige det samme. Jeg genlæste hele artiklen, men intet sted står der noget andet end at den nye lov er til for at skubbe børnene hurtigere ud på arbejdsmarkedet. Det er det eneste argument, avisen skriver om.

Der er intet om børnenes tarv, forældrenes interesser, vigtigheden af at lære noget... Kun: børn skal hurtigt i skole, så de hurtigere kan blive færdige, så de hurtigere kan blive producenter, så staten kan tjene flere penge. Vi taler om 6-årige børn, som udelukkende betragtes som kommende producenter!

WTF?

Demokratisk forår i DF?

Apropos ”nazistister” og anti-demokrater (jeg må godt ifølge Ole Hyltoft): Nu hvor den ubestridte formand for DF, Pia Kjærsgaard, ikke længere ”stiller op til genvalg” (som om der nogensinde var noget, der lignede et egentligt valg i det parti), kan man så fremføre et forsigtigt håb om, at Dansk Folkeparti vil blive et demokratisk parti med fuldt medlemsdemokrati og den slags?

Mig bekendt har der aldrig været mere end én kandidat, som medlemmerne kunne ”stemme” på til formandsvalget, men nu er der jo god tid, så alle medlemmer kan overveje om de vil stille op, og der kan være en seriøs og grundig diskussion internt i partiet og lokalafdelingerne om hvem, der bedst kan repræsentere partiet i fremtiden. Når hun sådan annoncerer det til alle landets medier, så må det vel være for at sikre, at processen for at finde den næste formand bliver så demokratisk som mulig.

Godwins Lov ophævet?

Apropos komplet historieløshed:
Den af Dansk Folkeparti udpegede næstformand for DR, Ole Hyltoft, har gudhjælpemig sammenlignet alle muslimer med Hitlerjugend og sidestiller det, at DR bringer en udsendelse om den muslimske helligdag Eid, der markerer afslutningen af Ramadanen, med det tidligere Dansk Folkepartis glorificering af Hitler-tyskland. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige andet end… NØJ, HVOR ER DET DOG DUMT!!

Hvor ér det dog ubegavet og komplet historieløst! Og desuden fuldstændig respektløst overfor ikke bare danske borgere, der fejrer Eid, men også overfor nazismens ofre. Ole Hyltofts udtalelse er så eklatant stupid, at den springer ud af skærmen og slår mig i hovedet med sin dumhed.

Virkelighedsfjern og historieløs økonomisk teori

Ind i mellem er der noget på internettet, der er så dumt, at det springer ud af skærmen og gør ondt.

Sådan var det blandt andet, da jeg læste Ole Birk Olesens (LA) seneste blogindlæg på Jyllandsposten. OBO har fundet en statistik - en yderst mangelfuld statistik - som illustrerer, at nogle europæiske lande er gået fra at have et relativt lavt bruttonationalprodukt per indbygger til i løbet af 60 år at have halet ind på Danmark og nu ligger på omtrent samme niveau. De har altså haft en kraftig vækst, mens Danmarks økonomi har været nogenlunde stabil.