tirsdag den 29. januar 2013

Er palæstinensere ikke mennesker, Tom Jensen?

Tom Jensen skriver i dag på Berlingske Tidendes hjemmeside et indlæg, med de prisværdige og idealistiske ord:
mennesker skal kunne leve, bosætte sig, færdes, gå i skole og praktisere deres tilværelse i dette samfund, uanset hvilken baggrund de måtte have.
Det er jo virkelig godt nyt for verdens flygtninge, at en prominent borgerlig meningsdanner fra en erklæret konservativ avis, erklærer at alle mennesker skal kunne leve, bo og gå i skole uanset hvor de kommer fra! Hurra! Det er især godt nyt for de flygtninge, der allerede er i Danmark, men som ikke har ret til at bo hvor de vil eller til at gå i skole eller på anden måde praktisere en almindelig tilværelse. Tak for de ord, Tom!

Men så kommer der, et par afsnit længere nede, følgende sætning:
Når et samfund tillader indvandring af så stor og så kulturelt anderledes en befolkningsgruppe på så kort tid, som tilfældet var i 80erne og 90erne, vil det få konsekvenser.
Det er klart, at det får "konsekvenser", at gennemføre den politik Tom Jensen først foregav at gå ind for - altså den hvor alle mennesker kan bosætte sig hvor de vil i dette samfund. Men af de følgende afsnit fremgår det tydeligt, at Tom mener, det får negative konsekvenser, hvis man giver en bestemt befolkningsgruppe en sådan ret.

Hans indlæg, der startede som en hyldest til den fri bevægelighed og alle menneskers ligeværd og lige ret bliver pludselig til en fordømmelse af de, der gav en bestemt og ret snæver gruppe mennesker - folk der flygtede fra krig og undertrykkelse - ret til at befinde sig i Danmark.

Altså på én gang skriver Tom Jensen, at alle mennesker skal kunne "leve, bosætte sig, færdes, gå i skole og praktisere deres tilværelse i dette samfund, uanset hvilken baggrund de måtte have," og at denne ret ikke gælder for "en kulturelt anderledes befolkningsgruppe" - med hvilket han især mener palæstinensere.

Og derfor er det jeg må spørge Tom Jensen: Mener du at palæstinensere ikke er mennesker?

Og når du giver dit indlæg overskriften "segregation", skal det så forstås sådan at det er noget du anbefaler? Det må man jo tro, når du mener at rettigheder skal tildeles på baggrund af "kulturelt" og "befolkningsmæssigt" tilhørsforhold.PS. Den historie, som var anledning til Tom Jensens indlæg, har allede vist sig at være en and - eller i hvert fald kraftigt overdrevet (hvilket altså ikke er første gang - hvilket er trist fordi det ødelægger sagligt fokus på et problem der dog stadig er reelt). Det kunne være friskt og moderne, hvis journalister gad at foretage noget selvstændig journalistik og tjekke op på historierne inden de viderebringer dem. Men Tom Jensen er vist ikke så meget journalist som han er politiker/meningdanner?

PPS. Tom Jensen siger også nogle halvfornuftige ting i indlægget, hvis man kan finde dem blandt overdrivelserne og den letkøbte og hykleriske forargelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar