mandag den 4. februar 2013

Misforståelser om menneskelige motivationer

Påstand: Folk får ikke penge for at gå i biografen / trække vejret / svømme / dyrke motion / lave mad / arbejde i kolonihaven / lægge makeup osv. Derfor er der ingen der gør de ting.

Fakta: Det er forkert. Folk gør faktisk alle de ting, selvom de ikke får penge for det. Mon ikke de får noget andet ud af det?

Påstand: Hvis folk ikke får mange flere penge for at arbejde end de får for ikke at arbejde, så vil de ike arbejde.

Fakta: Det er også forkert. I forhold til andre dele af Europa har arbejdsløse i Danmark relativt høje indkomster, og der er altså en mindre indkomstforskel på de, der arbejder, og de, der ikke gør. Alligevel har Danmark en af de højeste arbejdsfrekvenser - folk vælger altså ikke at lade være med at arbejde, selvom de kunne få "næsten" lige så meget ud af det rent økonomisk.

Dokumentation:


Nej, eksemplerne er ikke nøjagtigt "det samme", men hvis man tror at det ENESTE der motiverer folk til handlinger er hvorvidt de får penge for det (og ikke andre former for belønning), så er man ikke bare ubegavet - man er måske også lidt psykopat-agtig? (en person der ikke har evnen til at leve sig ind i andre menneskers følelser). En så forsimplet "Rational Choice"-teori betragter mennesker som psykopater eller robotter og har intet med rigtige levende mennesker eller virkeligheden at gøre.

Virkelighed: Folk arbejder også selvom de kunne få penge for at lade være. Altså må de få noget andet ud af det.

Konklusion: Måske burde vi se på nogle af de andre ting, folk får ud af at arbejde (stolthed, socialt samvær, følelsens af at gøre noget nyttigt og vigtigt osv) og se om vi kan forbedre dem. Eller i hvert fald ikke ødelægge dem ved at blive ved med at promovere en tankegang hvor mennesker kun motiveres af monetær belønning og derfor ikke har brug for at værdsætte det arbejde de udfører. Det fører nemlig ikke bare til at folk holder op med at værdsætte det arbejde, de faktisk gør, men også til at politikere og arbejdsledere laver incitmentsstrukturer (såsom "New Public Management"), der ødelægger glæden ved arbejde og får folk til at føle sig som laboratoriemus, der skal udføre kedsommelige opgaver for at få en belønning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar