tirsdag den 22. juli 2014

Yahya Hassan ydmyger journalister, overtager deres job


NØJ hvor er det godt det her! Det må være det bedste indslag på dansk TV i år. Hård og kontant opremsning af de nøgne kendsgerninger. Mere klar tale har jeg sjældent set.

Og selvfølgelig insisterer de postmodernistiske tv-værter på at alt jo bare er et subjektivt synspunkt og at alting er så kompliceret at det ikke kan forstås, så det ikke nytter noget at prøve at oplyse eller sætte sig ind i noget. Men han viger ikke og lader sig ikke forvirre. Han går stødt frem mens deres vrøvl preller af: Sætning for sætning, slam slam slam, fact fact fact!

Journalistikken har givet op og må overlade pladsen til poeterne. Det er journalisterne der taler om sine foregøglede følelser og mysticisme og den uforståelige verden, og det er poeten der oplyser om verdens tilstand og insisterer på at der findes sandheder og kendsgerninger.

SE DET

Opdatering: Der er en 2. del af interviewet, som ikke er med på TV2s hjemmeside. I det fortsætter "journalisten" i samme subjektivistiske stil, ved at indlede med at fortælle ham (og seerne) at de kendsgerninger han lige har serveret for hende "bare" er nogle følelser. Igen og igen må han irettesætte og bringe journalistikken tilbage til det der burde være dens opgave: formidling af (objektiv) viden. Se det med håndholdt kamera hos Yahya Hassan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar