fredag den 29. august 2014

Politikens dobbelt- og trippel-standarder

Kan du forestille dig at denne tekst blev bragt som leder i Politiken?
POLITIKEN MENER: Jødiske foreninger i Danmark bør styrke kampen mod ekstremisme

Jødiske organisationer i USA og Sydafrika demonstrerer mod uhyrlighederne. Indtil videre har de større foreninger for det lille trossamfund herhjemme afholdt sig fra at tage tilsvarende offentlige initiativer.

Ifølge Det Mosasiske Trossamfund skyldes tavsheden, at det er »et grænseløst irritationsmoment, når man som dansk jøde gang på gang og fuldstændig under bæltestedet skal stilles til ansvar og stå ’skoleret’ i forbindelse med udenlandske fænomener såsom Yisrael Beiteinu, HaBayit HaYehudi, Kahane Chai, IDF, JDL og lignende sygeligheder, blot fordi de angiveligt skulle være ens trosfæller«.

Sandt nok. Vi kan og skal ikke stille den enkelte jøde til ansvar for handlinger begået af andre i jødedommens navn.

Men de jødiske organisationer, der hævder at tale på vegne af større eller mindre grupper blandt de 5-6.000 herboende jøder, kan styrke kampen mod ekstremismen ved at træde synligt op mod uhyrlighederne.

Det vil styrke organisationerne og respekten for dem at inddrage resten af samfundet i deres protest og demonstrere, at afskyen for volden forener os på tværs af politik og religion. 
Næppe!

Men hvad så med den her: 

POLITIKEN MENER: Kristne foreninger i Danmark bør styrke kampen mod ekstremisme

Kristne organisationer i Uganda og Norge demonstrerer mod uhyrlighederne. Indtil videre har de større foreninger for det største trossamfund herhjemme afholdt sig fra at tage tilsvarende offentlige initiativer.

Ifølge Folkekirken skyldes tavsheden, at det er »et grænseløst irritationsmoment, når man som kristen gang på gang og fuldstændig under bæltestedet skal stilles til ansvar og stå ’skoleret’ i forbindelse med udenlandske fænomener såsom Army of God, Orange Volunteer Force, The Lord's Resistance Army, Anti-balaka, Anders Behring Breivik og lignende sygeligheder, blot fordi de angiveligt skulle være ens trosfæller«.


Sandt nok. Vi kan og skal ikke stille den enkelte kristne til ansvar for handlinger begået af andre i kristendommens navn.
Men den kristne organisation, der hævder at tale på vegne af danske kristne og er en del af den danske stat, kan styrke kampen mod ekstremismen ved at træde synligt op mod uhyrlighederne.

Det vil styrke folkekirken og respekten for den at inddrage resten af samfundet i deres protest og demonstrere, at afskyen for volden forener os på tværs af politik og religion.
 Nej slet ikke!
Men den her - stort set identiske - leder kan de sagtens bringe?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar